EUROPEAN DAY OF EARLY MUSIC

COPENHAGEN 2014


INFO

EUROPEAN DAY OF EARLY MUSIC COPENHAGEN - 21. MARTS 2014

Den 21. marts 2014 fejres The European Day of Early Music over hele Europa for andet år i træk. Dagen er en pan-europæisk manifestation af den tidlige musik, som REMA, det Europæiske Netværk for TidligMusik har taget initiativ til, og som foregår samtidigt over hele Europa, med koncerter, workshops, screenings og online events.

I København fejres dagen med et helaftensprogram i KoncertKirken på Blågårds Plads på Nørrebro med koncerter, café, bar, cd- og nodesalg mm. Musikken spænder i år fra renaissancemusik til barok og præsenteres af en lang række musikere fra hele Europa:

Det Kgl Danske Musikkonservatoriums tidlig musikstuderende indleder aftenen kl. 17.00 med en koncert under ledelse af Ketil Haugsand og Bolette Roed. Programmet er endnu ikke helt fastlagt men vi kan se frem til et spændende barok-program under de to højt

Kl. 18.30 er turen kommet til et renaissancemusiken og et unikt manuskript som befinder sig på Det Kgl. Bibliotek i København - Manuscript KB1872 - som er en monumental og velbevaret kilde til 1500-tallets instrumentalmusik. Det over 1000 sider store manuskript omfatter 163 stykker af særdeles forskellig art, (hvoraf mange kun er overleveret i dette manuskript) med fra 4 og op til 12 stemmer og udgør dermed en ren polyfonisk skatkiste. Valgte dele af manuskriptet fremføres her af en europæisk ensemble under ledels af Ricardo Simian fra Basel.

Kl. 20 giver den italienske kontratenor Aurelio Schiavoni en solo-koncert sammen med ensemblet La Lumere du Nord fra København. Aurelio vandt en estimeret sangkonkurrence i Italien i oktober sidste år og vandt udover prispenge og æren også denne koncert i København. På programmet står kantater og arier af bl.a. Porpora og Scarlatti.

Musica Ficta afslutter aftenen kl 21.30 med en verdenspremiere på "nye" motetter af J.S. Bach. Det er ensemblets kunstneriske leder og dirigent, komponisten Bo Holten, som har arrangeret en række a capella-motetter baseret på koraler af Bach. Der bliver også instrumentalmusik af Bach fremført af Fredrik Bock og Allan Ramsussen. Denne koncert sendes live over hele Europa via DR og EBU.

Billetter sælges i døren fra kl. 16.00. Billetpris: 50 kr/koncert eller 100 dkk for alle koncerter.

Koncerterne varer ca. 60 min. bortset fra den sidste som er 90 min. lang, uden pause.

Der bliver 30 min. pause mellem hver koncert hvor man kan købe mad, øl, kaffe og sandwiches mm. Byens bedste Thai restaurant (Ranee’s) ligger også lige om hjørnet så der er mange muligheder.

Koncerterne optages af DR og udsendes senere i P2 Koncerten. Koncerten med Musica Ficta kl 21.30 sendes desuden live over hele Europa via EBU - The European Broadcasting Union.

Efterfølgende indgår dele af koncerterne i et programtilbud fra den Europæiske Radiounion til radiofonier i Europa, Canada og USA med optagelser fra koncerter over hele Europa 21. marts i anledning af The Day of Early Music.

Koncerterne bliver også streamet live online i samarbejde med E-Concerthouse og REMA.
Man kan følge med i de andre ting, der foregår online via KoncertKirkens computere.

I forbindelse med selve dagen den 21. marts afholdes flere tidlig musik events, også andre steder. Aurelio Schiavoni fra Italien får således en helt egen koncert på Det Italienske Kulturinstitut mandag aften den 24. marts og deltager også i den masterclass med Deda Cristina Colonna som foregår i KoncertKirken lørdag og søndag 22-23. marts.

Dagen arrangeres af Copenhagen Renaissance Music Festival i samarbejde med REMA, Danmarks Radio, EBU, Det Italienske Kulturinstitut, DKDM, Nordic Network for Early Opera, E-Concerthouse.

Projektet støttes af Statens Kunstråd, Københavns Kommune, Augustinusfonden og Knud Højgaards Fond.

UNESCO er officiel protektor for EDEM 2104.


INFO - PROGRAM - MUSICIANS - MEDIA - SPONSORS